Dzisiejsza data: sobota, 30 maja 2020 roku  http://www.przedszkole21.leszno.pl/ »     
Aktualności | GRUPY PRZEDSZKOLNE | METODY I FORMY PRACY | INNOWACJE PEDAGOGICZNE W PRZEDSZKOLU 
 


Naszą stronę odwiedziło juz 520371 osób.









JADŁOSPIS TYGODNIOWY

02.03. - 06.03.2020

 

 

 

  ŚNIADANIE  II ŚNIADANIE

  OBIAD          

 

 

Poniedziałek

02.03.2020

 


bułka mleczna (50g), chleb zwykły (50g) z masłem (5g),

pasta z masłem(5g), dżem truskawkowy (20g),

kakao/herbata z lipy (200ml)

 

zupa grochówka na wędzonych kościach (kości wędzone, włoszczyzna-130g, cebula-15g, ziemniaki-30g, groch-15g, majeranek-5g),

sok ze świeżo wyciskanych owoców/warzyw (jabłko, marchew)/ woda z cytryną (200 ml)

racuchy z jabłkim (maka krupczatka i pszenna, jajko, drożdze, olej, jabłka),i 

kompot porzeczkowy (160ml),

surówka z marchwi i ananasa (80g),


Wtorek

03.03.2020

 


Kanapki dekoracyjne samodzielnie przygotowywane przez dzieci (chleb dworski i zwykły, masło, wędlina, pomidor, ogórek świeży, sałata)

mleko/herbata z pokrzywy (200ml)

zupa jarzynowa (wywar drobiowo-warzywny, groszek-10g, fasola-15g, kalafior-15g, włoszyczna-130g, ziemniaki-20g,śmietana-5g),

chrupki kukurydziane,

banan 1/2szt,

herbata pigwa i truskawka,

 

klopsiki ministeskie 80g (filet z kurczaka, jajko, cebula olej, baton pszenny)

ziemniaki z koperkiem (ziemniaki-60g, mleko-2ml, masło-10g, koperek-2g), surówka z kapusty białej -80g (kapusta, kukurydzy, por, pietruszka, koperek z jogurtem),

kompot wieloowocowy (160 ml)


Środa

04.03.2020

 


  płatki śniadaniowe z mlekiem (kukurydziane, czekoladowe, mleko), span>

baton pszenny (50g) z masłem (5g),

herbata z cytryną (200 ml)

zupa rosół z makaronem-200ml (wywar drobiowo-warzywny, lubczyk),

mix galaretek z brzoskwinią-150g,

sok do picia (200ml),

pieczeń rzymska z jajkiem w sosie własnym-100g (mięso z karkówki, jajko, baton pszenny, olej, mąka przenna, cebula) 

kasza jęczmienna-80g, buraczki zasmażane-60g (olej, buraczki, cebula),

kompot truskawkowy (160 ml)

  

Czwartek

05.03.2020

 

 

bułka jęczmienna, chleb zwykły (50g) z masłem (5g)

parówka (30g), ketchup (10g), ogórek konserwowy (30g),

herbata miętowa (200 ml)

zupa krem z białych warzyw z grzankami ( wywar drobiowo-warzywny-200ml,kalafior-30g, ziemniaki-20g, włoszczyzna-130g, śmietana-2ml),

andruty z czekoladą, kawa zbożówa z mlekiem (200 ml), herbata malinowa (200ml)

łazanki z kapustą kiszoną (makaron-80g, mięso z szynki-60g, cebula-5g, olej-5ml, kapusta kiszona-80g) kompot porzeczkowy (160 ml)

 

Piątek

06.03.2020


  chleb zwykły, razowy (50g) z masłem (5g 

) pasta z brokuła i fety-30g (brokuł, feta, ser biały, jogurt grecki, orzechy włoskie),papryka (20g), rzodkiewka (15g),

kakao, herbata malinowa – 200ml

zupa szczawiowa z jajkiem (wywar drobiowo-warzywny-200 ml, szczaw-30g, włoszczyzna-130g, jajko-1szt, mąka-5g, śmietana-2ml),

jogurt pitny truskawkowo-bananowy130g (mleko, jogort naturalny, truskawki, banan, cukier, cuker waniliowy),

owoc - żurawina,

woda,

rybka dorsz panierowany-80g (filet z dorsza, jajko, bułka tarta, cebula, olej),

ziemniaki z koperkiem-70g (ziemniaki, masło, mleko), brokuł, marchewka (50g) z bułką tartą (15g) i masełkiem (10g),

kompot agrestowy-160 ml 

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

24.02-28.02.2020

 

 

 

  ŚNIADANIE  II ŚNIADANIE

  OBIAD          

 

 

Poniedziałek

24.02.2020

 


bułka mleczna (50g) z masłem (5g),

pasta z jajek-60g, szczypiorek (20g), ogórek (30g)

kakao/herbata owoce leśne

 

Zupa z fasolki szparagowej z parówką

sok ze świeżo wyciskanych owoców (jabłka, marchew, maliny, woda)-200ml

naleśniki z dżemem wiśniowym (120g)

kompot truskawkowy (160ml),

surówka z marchwi i ananasa (80g),


Wtorek

25.02.2020

 


Kanapki dekoracyjne samodzielnie przygotowywane przez dzieci (chleb dworski i zwykły, masło, wędlina, pomidor, ogórek świeży, sałata)

mleko/herbata cytrynowo-miętowa

Zupa pomidorowa z ryżem,

owoc-żurawina,

kisiel z sosem waniliowym,

herbata pigwa i truskawka,

 

filet drobiowy (100g)duszony w jarzynce (marchew, seler, por, cukinia, kukurydza,

ziemniaki z pietruszką,

kompot agrestowy (160 ml)


Środa

26.02.2020

 


  chleb zwykły, słonecznikowy (50g) z masłem (5g),,

ser żółty (30g), ketchup (5g), pomidor (20g), rukola (15g),

herbata malinowa

Zupa brukselkowa z lanym ciastem (włoszczyzna130g, natka5g, mięso 30g, bruskelka 30g),,

ciasto fancuskie z musem jabłkowym oraz cynamonem (50g),

kawa z mlekiem/herbata mięta z cytryną (200ml),

pierogi leniwe(80g) z masełkiem (5g) i bułka tartą-10g, 

surówka z marchewki i jabłka-60g ( marchew, jabłko, olej),,

kompot wiśniowy

  

Czwartek

27.02.2020

 

 

płatki owsiane na mleku (80g) z musem truskawkowym,

bagietka(50g), chleb zwykły(50g) z masłem (5g),

herbata z imbirem

zupa barszcz zabielony (200ml) z makaronem(100g),

chrupki kukurydziane, herbata rumiankowa

pulpety w sosie koperkowym-80g,

ziemniaki-70g,

marchewka(30g), brokuł (30g) z masłem (10g) i bułką tartą (10g);

kompot wieloowocowy

 

Piątek

28.02.2020


  chleb zwykły, razowy (50g) z masłem (5g), 

) pasta z makreli (makrela, twaróg, majonez),,

ogórek konserwowy (20g),,

kakao, herbata z pokrzywy – 200ml

zupa ziemniaczana-200ml(wywar drobiowo-warzywny, zmieniaki, śmietana. mąka),,

serek waniliowy,

owoc - żurawina,

herbata malinowa,

kluski śląskie (80g) okraszone boczkiem (20g),

kluski śląskie (80g) okraszone cebulką (20g),

oraz z kapustą białą gotowaną-60g (kapusta biała, olej, cebula),

kompot jabłkowy-160 ml